X

Заразна інфекція в області не щадить ні дітей, ні дорослих

Кір на Тернопіллі пішов на спад, та санітарних лікарів це не заспокоює, адже прогнозований на 2012 рік ріст захворюваності на цю недугу, що почався ще в листопаді торік, таки відбувається. Відтак і далі до кінця року кількість хворих загалом буде рости, пронозують медики, хоч визнають: зараз кількість хворих на кір у нашій області меншає, – повідомляє TV-4.

– Пік захворюваності відмічено у квітні, коли захворіло 266 осіб, і у травні – 242 особи. Всього за 5 місяців поточного року на кір захворіла 871 особа. Інфекція поширена в усіх районах області та місті Тернополі. І в червні-місяці ми продовжуєм проводити щоденний моніторинг. У червні захворіло 112 осіб. Тобто захворюваність знижується, але все ж таки випадки захворювання реєструються, – розповіла завідувач епідеміологічного відділу Тернопільської обласної СЕС Марія Павельєва.

Хворіють на кір на Тернопіллі і діти, і дорослі, кажуть в обласній санепідслужбі. Майже 45% від захворілих – це ті, кому від п’ятнадцяти до дев’ятнадцяти років, майже 23% – ті, кому від двадцяти до двадцяти дев’яти. Тобто здебільшого це учні і студенти. Відтак саме в таких колективах на Тернопіллі зареєстрували цього року дев’ять спалахів кору. Оскільки зараз канікули, то саме із цим санітарні лікарі пов’язують зменшення кількості випадків кору у червні, бо традиційна сезонність весна-осінь на зростання кількості хворих на кір практично не впливає. Медики нагадують, що єдиним способом не захворіти на кір є вакцинація. І зростання захворюваності в 2012-му збільшило на Тернопіллі кількість охочих щепитися від цієї хвороби.

Дмитро Мельникович: Журналіст.