X

За тепло і гарячу воду тернополяни будуть платити значно більше

Ціни на теплопостачання у Тернополі зросли на 38%, – про це повідомив директор КП “Тернопільміськтеплокомуненерго» Андрій Чумак. Нові тарифи уже діють з листопада.

Рішення про збільшення тарифів на послуги теплопостачання виконавчий комітет Тернопільської міської ради прийняв 22 жовтня. Відтак тернополянам платити більше доведеться з листопада.

«Відповідно до прийнятого рішення з 1 листопада тарифи на послуги теплопостачання становлять: для абонентів житлових будинків з будинковими та квартирними приладами обліку теплової енергії – 1 746,82 грн/Гкал (з податком на додану вартість); для абонентів житлових будинків без будинкових та квартирних приладів обліку теплової енергії – 43,94 грн за 1 кв. м за місяць протягом періоду надання послуги з централізованого опалення (з ПДВ).

Тернополянам доведеться платити більше і за гарячу воду: за умови підключення рушникосушильників до систем гарячого водопостачання – 98,85 грн за 1 куб. м (з податком на додану вартість); у разі відсутності рушникосушильників тариф становитиме 91,36 грн за 1 куб. м (з ПДВ).

Як зазначив Андрій Чумак, причиною для підвищення тарифів стало зростання вартості природного газу.

Додамо, останній раз у Тернополі вартість послуг теплопостачання зростала у серпні 2016 році.

Софія Романська

Дмитро Мельникович: Журналіст.