X

За кафе «Турист» вторгували менше, ніж хотіли

Перший аукціон з продажу комунального майна на проспекті Степана Бандери, 2, нарешті відбувся.

29 квітня пройшли торги за приміщення кафе-ресторану «Турист». Трьохповерхова будівля загальною площею майже у 1290 квадратних метрів, що в центральній частині міста, пішла з-під молотка за 4 мільйони 94 тисячі 626 гривень, – повідомляє телеканал ІНТБ.

– На сьогоднішній аукціон надійшли заявки від чотирьох покупців. Покупці знали, що крок аукціону буде становити 10%. Вони підписували угоду, тобто вони знали на що вони йдуть і на що можуть розраховувати, скільки можуть запропонувати за даний об’єкт, навіть якщо за одним кроком. Тобто відбувся лише один крок, але все одно аукціон відбувся – запропонували дану ціну. Я вважаю, що це нормально, – розповів ліцитатор аукціону Андрій Брикса.

Міська влада планувала заробити на продажі кафе-ресторану «Турист» 4 мільйони 500 тисяч гривень, але продала його за неповних 4 мільйони 100 тисяч. Ці кошти керівники обласного центру обіцяли вкласти у капітальні ремонти доріг.

– В умовах, коли реально економіка не почала функціонувати повноцінно, коли все ж таки є брак фінансового ресурсу – ми, звичайно ж, хотіли більшу суму виручити, – каже міський голова Тернополя Сергій Надал.

Торги з продажу кафе-ресторану «Турист» відбулися лише з третьої спроби.

Вперше аукціон мав відбутися на початку грудня минулого року. Але міська влада скасувала його через низьку стартову ціну. Другий, який був запланований на 1 квітня, не відбувся через брак бажаючих взяти у ньому участь.

Більше на цю тему:

Ремонт доріг у Тернополі перенесли через невдалий аукціон

Кафе “Турист” готують для “надійного” продажу?

Надал продасть “Турист” удвічі дорожче, ніж Заставний?

Сауну “Чайка” визнають банкрутом, а “Турист” знову продадуть?

Міськрада “зарубала” приватизацію кафе в центрі міста

У Тернополі продадуть кафе “Турист”

Дмитро Мельникович: Журналіст.