X

Як добратися до Києва тернопільським оппо

Як відомо, у суботу 18 травня відбудеться завершальний мітигн акції опозиції “Вставай, Україно”. Країна правда не встала, але Яценюк, Кличко та Тягнибок проїхалися кількома обласними центрами. Тепер настав час столиці.

Як зважди, влада намагається всіляко капостити борцям з режимом. Наприклад, в Житомирській, Чернігівській, Черкаській областях у суботу до 15.00 не їздитимуть приміські автобуси.

Про це ВК «Наступ». За їхньою інформацією 18 травня з цих областей до 15.00 не курсуватимуть автобуси зі сполученням на Київ.

Автоперевізники відмовляються коментувати ситуацію, однак, водії зазначають, що компаніям погрожують забрати ліцензії на перевезення у разі виходу на маршрут у суботу.

Окрім того, в цих областях спостерігається посилені наряди ДАІ та міліції, котрі масово перевіряють автобуси щодо маршруту їхнього пересування.

Схожі перепони чекають і на тернопільських опонентів Януковича і тих, хто наважиться їх везти. Як же потрапити на мітинг, якщо ДАІшники зупинять автобус на під’їзді до Києва?

Пораду дає голова черкаського облосередку “Батьківщини” Анатолій Бондаренко: найкращий метод – перекривати дорогу та битися з ДАІ.

Скарги деяких опозиціонерів, що активістів не пускають до столицы на акцію “Вставай, Україно!” 18 травня – “це така відмазка з деяких областей” – думає Бондаренко

“Треба було бути готовим до цього. Я так думаю, що не пускають лише слабких”, – зазначив опозиціонер.

На уточнююче питання, чи битися з ДАІшниками, якщо вони зупинять автобуси з активістами, Бондаренко заявив: “Битися! Хай не жують соплі! Бо хто хоче доїхати, той доїде”.

“Як можна затримати автобус з 40 особами? Вийшли, перекрили дорогу, як ми робили це раніше, ще в часи Помаранчевої революції, і всі зразу пускають”, – додав представник черкаського осередку “Батьківщини”.

Нагадаємо, раніше тернопільські опозиціонери часто жалілися на неможливість потрапити до Києва на акції саме через каверзи ДАІшників.

На фото: Деревляний з парасолькою бореться проти режиму

Дмитро Мельникович: Журналіст.