X

Водій “під кайфом” дві години не відчиняв двері автомобіля патрульним

На гарячу лінію 102 надійшло повідомлення про те, що поблизу села Довжанка трапилося ДТП. Прибувши за викликом, патрульні виявили автомобіль Volkswagen Polo, який з’їхав на узбіччя в кучугуру снігу.

Транспортний засіб механічних пошкоджень не отримав. Водій дверцята не відчиняв, а просто сидів у салоні автомобіля. На місце патрульні викликали швидку та рятувальників. Медики підтвердили, що загрози життю водія немає. Відтак самовільно проникати до автомобіля, спричиняючи йому механічні ушкодження, згідно з п.3 ст.38 (Проникнення до житла чи іншого володіння особи) ЗУ «Про національну поліцію» інспектори не мали права.

Аж через дві години водій вийшов з автомобіля. У нього були явні ознаки наркотичного сп’яніння. У медичному закладі він навіть спробував втекти, щоб не проходити освідування.

Патрульні зв’язалися з батьками кермувальника. Вони розповіли про місцезнаходження сина та автомобіля. Мати, як власниця транспортного засобу, забрала авто додому.

На водія поліцейські склали адміністративний протокол за ст. 130 КУпАП (керування у стані сп’яніння), повідомляють у патрульній поліції Тернополя.

Дмитро Мельникович: Журналіст.