X

В Тернополі Раїсу Богатирьову почепили замість Юлії Тимошенко. Фотофакт

Відомий любитель будь-якої влади ректор Тернопільського медуніверситету Леонід Ковальчук збільшив перелік почесних професорів. Це звання від сьогодні будуть носити міністр охорони здоров’я Раїса Богатирьова і голова Тернопільської ОДА Валентин Хоптян. Їх фото одразу помістили на стіну «Почесних професорів».

Але от цікавий факт: з цієї ж стіни зникла фотографія ще одного почесного – опозиціонерки Юлії Тимошенко.

Причини зникнення світлини Тимошенко невідомі. Але на офіційному сайті поки її ім’я таки зазначається. Нагадаємо, що наприкінці грудня 2009 року Леонід Ковальчук у традиційному для себе стилі (у своєму власному кабінеті без «зайвих очей») вручив тодішньому Прем’єр-міністру України Юлії Тимошенко мантію з почесним званням. Він заявив, що вчена рада університету прийняла таке рішення, беручи до уваги діяльність Тимошенко, пов’язану з розвитком вітчизняної медицини. Він також вручив Тимошенко мантію і берет почесного професора.

Сьогодні ж знову при зачинених дверях Ковальчук приодягнув Раїсу Богатирьову і Валентина Хоптяна. На стіні з почесною професурою одразу почали красуватися їх фотографії. Якщо детально придивитися, то одразу помітний ненав’язливий «фотошоп». У міністра МОЗ та голови Тернопільської ОДА мантії і головні убори дуже схожі на «примальованих».

Цікаво, наскільки швидко професор Ковальчук викине портрети Хоптяна та Богатирьової після чергової зміни влади?

 

Дмитро Мельникович: Журналіст.