X

В тернопільських будівельників наступить солодке життя?

Відбулося засідання розширеної колегії управління містобудування та архітектури облдержадміністрації за участю заступника голови обласної державної адміністрації Миколи Головача та головних архітекторів районів області.

Про це повідомили у прес-службі ОДА.

На засіданні розглянуто підсумки роботи управління і органів містобудування та архітектури області за 2010 рік, обговорено основні напрямки діяльності і завдання на 2011 рік, низку галузевих питань у тому числі щодо запровадження положень Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності».

Закон передбачає удосконалення всіх етапів містобудівної діяльності: від планувальної документації до введення в експлуатацію завершеного будівництвом об’єкта.

– Зменшення кількості дозвільних і погоджувальних процедур, скорочення часу їх проходження та переліку необхідних документів, що випливає із зазначеного закону, покращує умови ведення бізнесу, сприятиме притоку інвестицій у будівельну галузь, що, у свою чергу, дасть поштовх розвитку будівництва, зокрема, житлового, – розповів Микола Головач. – Для практичної реалізації норм Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», центральні органи виконавчої влади мають розробити 2 проекти Законів України – щодо персоніфікації відповідності за негативні наслідки, спричинені допущеними порушеннями будівельних норм, стандартів і правил у процесі проектування, експертизи проектів та будівництва об’єктів містобудування, щодо скорочення до 60 днів строку відведення земельних ділянок для містобудівних потреб.

Дмитро Мельникович: Журналіст.