X

У Тернополі – сутичка “свободівців” та міліції через червоні прапори!

У Старому парку в Тернополі, де проходять заходи з нагоди Дня перемоги, зав’язалася сутичка між “свободівцями” та міліціонерами, котрі охороняють колону представників КПУ з червоними прапорами.

Як передає кореспондент “За Збручем”, представники комуністичної партії збиралися на околиці Старого парку, біля воєнної техніки. Тут вони сформували колону, яка налічує близько п’ятдесяти чоловік та майже сорок прапорів, і рушили в напрямку Пагорба слави. Комуністів щільним кільцем оточили правоохоронці. Їм напереріз вийшли представники “Свободи”. Відтак, зав’язалася сутичка між “свободівцями” та міліціонерами.

Нагадаємо, пам’ятні заходи розпочалися у парку близько 11-ї години. Учасники заходу традиційно поклали квіти до меморіального комплексу загиблим у роки Великої Вітчизняної війни та вшанували полеглих хвилиною мовчання. Перед присутніми виступив голова ОДА Валентин Хоптян. Відтак, усі бажаючі зібралися біля монументу Матері, де влаштували концерт. Ні представників КПУ, ані радянської символіки на місці зібрання тоді не було.

Як ми повідомляли, зіткнення представників “Свободи” та КПУ відбувалися 9 травня в Тернополі  і минулого року.

“За Збручем” оперативно відстежуватиме події у Старому парку. Фоторепортаж з місця “боїв” дивіться згодом.

Дмитро Мельникович: Журналіст.