X

У Тернополі – перша смерть від “свинячого” грипу

У Тернополі буквально за добу від ускладнень від пандемічного вірусу помер сорокарічний чоловік. Медики діагностували у нього двостороннє запалення легенів. За словами медиків, чоловік довго не хотів їхати до лікарні і намагався вилікуватися самотужки.

– Він до нас поступив вже вкрай важкому стані. Одразу був госпіталізований у наше реанімаційне відділення. І, не дивлячись на проведене лікування, він протягом, навіть до доби часу, помер, – розповів заступник головного лікаря другої міської лікарні Станіслав Паламар.

Розтин показав, що чоловік помер від запалення легенів. Під час епідемії 2009 року саме такий діагноз ставили людям, які хворіли на «свинячий» грип. Лабораторні аналізи підтвердили, що померлий цьогоріч чоловік теж був інфікований саме цим типом грипу.

– Хворий з другої міської лікарні. Відповідно, у нього в секційному матеріалі виділено збудник A/H1N1 «Каліфорнія», – повідомила начальник відділу епідеміології та санітарної охорони території головного управління Держсанепідемслужби у Тернопільській області Марія Павельєва.

Фахівець додає, що вірус «свинячого» грипу цього місяця активізувався. Лише за минулий тиждень в області лабораторно підтвердили 4 випадки захворювання на пандемічний грип. А загалом на Тернопільщині з початку епідсезону на «свинячий» грип захворіла 21 людина.

Дмитро Мельникович: Журналіст.