X

На Тернопільщині працює 78 “офіційних” повій. Міліція здала явки

Правоохоронні органи не мають законодавчих підстав для впливу на жінок легкої поведінки. Штрафні санкції, які застосовують сьогодні до нічних метеликів, навряд чи можуть якось їх налякати чи зупинити.

– Боротьба із проституцією – це боротьба із вітряками. Ще у 2005 році декриміналізували статтю за проституцію. Раніше людину, яка займалась проституцією, можна було притягнути до кримінальної відповідальності. Але законодавець вирішив, що покарання треба полегшити і залишив тільки адмінвідповідальність. Стаття Адміністративного кодексу передбачає штраф 51 гривню, –  зауважив заступник начальника відділу по боротьбі з міжнародними організованими злочинними групами обласного управління внутрішніх справ Василь Поштак.

Сьогодні на обліку в обласній міліції перебуває 78 повій. Але насправді жінок, які займаються проституцією, значно більше. У Тернополі найвідоміше місце їхньої роботи – об’їзна. Це «точки» на вулиці Бережанській при виїзді на Львів, на Об’їзній біля заправок-близнюків «ВОГ» і біля магазину «Берегиня».

Дмитро Мельникович: Журналіст.