X

У Сереті перевищений вміст аміаку

У межах Теребовлянського району Тернопільщини вода в річці Серет має надмірний вміст аміаку, натомість у Чортківському та Заліщицькому районах усі проби відповідають нормам. Такі дані останніх досліджень обласної санітарно-епідеміологічної станції.

Як повідомили IA ZIK в ТУ МНС України в області, Теребовлянська райдержадміністрація вживає запобіжні заходи для захисту населення. Водозабір з річки Серет для народногосподарських потреб не проводять.

Водночас, для водопостачання населення Чорткова задіяні міські водозабори «Рудькова Балка», «Камінна Балка» та два водозабори с. Біла.

Нагадаємо, у ніч з 10 на 11 травня невідоме підприємство скинуло в тернопільську каналізацію агресивні відходи невідомого походження, що призвело до збоїв у роботі очисних споруд КП «Тернопільводоканал». У результаті забруднюючі стічні води опинилися в річці Серет, почала масово гинути риба.

Як зазначили в обласному управління МНС, перша лінія біологічних ставків КП «Тернопільводоканал», де відбулося залпове скидання відходів, тимчасово закрита. Проводять роботи з придбання реагентів для відновлення нормального технологічного режиму очистки.

Наразі стоки подають на другу лінію біологічних ставків. За даними досліджень, проведених 15 травня, на вході та виході стоків ситуація нормалізувалася.

Дмитро Мельникович: Журналіст.