X

У перший день нового року Тернопіль вшанує Степана Бандеру

Тернополяни зустрінуть Новий рік за старим сценарієм. Для любителів відзначати новорічну ніч просто неба на Театральному майдані влаштують гуляння до самого рання. Щоправда чогось особливого у святковій програмі не буде. Новий рік городяни зустрінуть у звичній компанії феєрверків та пісень.

– Саме дійство буде проводитись від 22 години до 5 години ранку. Ми практикуємо і кілька років поспіль ставимо світлодіодний екран на Театральному майдані. Ми проводимо записи українських артистів і виконавців, в тому числі і наших тернопільських. О 24-й годині в будь-якому випадку ми дамо невеликий феєрверк. Але у зв’язку із тим, що в цю пору людей мало, коли вже зійдуться, ми дамо великий феєрверк ще й в першій годині ночі, розповів заступник начальника міського управління культури і мистецтв Василь Кармазин.

Подібні новорічні гуляння у Тернополі, до речі, відбуваються вже вісім років поспіль. А ось у перший день нового року естафету урочистостей підхоплять заходи, присвячені річниці з дня народження провідника ОУН Степана Бандери.

– О 14.30 покладання квітів до пам’ятника Степанові Бандері. Потім за півгодини відбудеться урочиста академія і концерт в Українському домі. Тут також демонструватимуть документальний фільм про дитинство Степана Бандери і художній фільм про його життя і останні роки, повідомив Василь Кармазин.

Додамо, що у 2012-му відзначатимуть 103-ті уродини Степана Бандери.

Дмитро Мельникович: Журналіст.