X

У Надала приховують незручні петиції тернополян

Нещодавно на сайті тернопільської міськради запрацював сервіс петицій до влади. Звернення, яке набрало 250 підписів, є обов’язковим до розгляду та реагування. Команда Надала подала сервіс, як велику перемогу демократії. На ділі все не так гладко.

На редакційну пошту звернувся тернополянин, що представився як Теодор Сисак. Його предмерну претензію про невиконання передвичорчих обіцянок міська влада “відфільтрувала”.

Ось про що пише небайдужий громадянин: “Йдучи на вибори міського голови Надал обіцяв до 25 жовтня 2015 року ввести в експлуатацію дитячі садочки №3 (вул. Юності), №4 (вул. Київська) та збільшити дитячі групи у діючих дитячих садочках.

Не знаю достеменно, чи був введений дитячий садочок № 4, і чи були збільшені дитячі групи у дитсадках, але те що дитячий садочок №3 не був введений, то це точно.

Після цього він пообіцяв ввести третій дитсадок до нового 2016 року, мотивуючи це відсутністю фінансування з боку держави, документів передачі дитсадка від МОН України Тернопільській міській раді, переплануванням кімнат тощо.

А хіба він до цього не знав про ці проблеми.

У цьому підтакувала і начальник управління освіти міськради О. Похиляк. Але вийшов цілий пшик.

Пізніше він пообіцяв ввести даний садочок у першому кварталі 2016 року. Вже минає перший квартал, а «віз» і нині там.

Як повідомила завідуюча дитсадочка №3 будівельники проводять деякі роботи, але якщо є кошти. Є кошти – працюють, немає коштів – не працюють. Можуть працювати раз в тиждень, або і не працювати жодного дня.

Але ж, прийнято бюджет міста на 2016 рік і гроші мали би виділити на ремонт дитсадочка.

То в мене виникає питання, конкретно коли буде введений дитячий садочок : до дня народження Леніна, до Великодня, до свята Петра чи Івана, до дня міста. Назвіть конкретну дату, а не обманюйте маленьких дітей, їх батьків, своїх виборців. Нехай ще люди мають хоч би якусь довіру до місцевої влади, і щоб вона не була такою брехливою як «совєтська влада».
Дане звернення направлено на Тернопільську міську раду (яка відфільтрувала все моє звернення і написала : Коли буде введений в експлуатацію дитячий садочок №3 (вул. Юності)), Президентові України (для допомоги у вирішенні цього питання), Асоціації міст України.

Дмитро Мельникович: Журналіст.