X

У міській раді готують відставку Турського?

Як стало відомо з конфіденційних джерел, серед депутатів міської ради активно обговорюють питання обрання нового секретаря ради.

Наразі цю посаду займає непримітний, але близький до Сергія Надала “свободівець” Ігор Турський. Однак у зв’язку з кримінальними подіями навколо ще одного заступника Надала – Володимира Камінського – “свободівська” більшість у міськраді може посипатися. Злі язики розповідають, що меру нібито “заради спокою” зробили пропозицію призначити секретарем міськради лояльну до “Білого дому” людину. Парелельно нібито йде збір підписів для внесення у порядок денний питання про відставку Турського. Наразі в кулуарах обговорюють прізвища двох депутатів, які користуються підтримкою Степана Барни. Мова йде про близького товариша губернатора та потенційного кандидата у мери від Блоку Петра Порошенка Віктора Шумаду та екс-тягнибоківця Ігоря Дулебу. Для першого це може стати хорошим стартовим майданчиком для мерської кампанії, натомість Дулеба міг би заручитися підтримкою так званої підгрупи Кайди у “Свободі”. За умови дезорганізації фракції мера обрання нового секретаря не видається чимось неймовірним. У депутатських кулуарах давно зріла недовіра до однопартійної більшості у мерії.

Також зазначимо, що посада секретаря ради є цікавою з огляду можливої відставки мера. Згідно закону, у випадку дострокового припинення повноважень міського голови до нових виборів його повноваження виконує секретар ради.

Дмитро Мельникович: Журналіст.