X

У Козовій спіймали серійного “шопоголіка”

Співробітники Козівського райвідділу внутрішніх справ затримали серійного крадія. Зловмисника вабили сільські крамниці. Наразі правоохоронцям вдалося довести причетність затриманого до трьох крадіжок.

Повідомлення про крадіжку із магазину, що у селі Слобідка, надійшло до співробітників Козівського райвідділу внутрішніх справ близько п’ятої години ранку. Телефонував місцевий житель. Чоловік розповів, що, повертаючись додому, помітив відчинені двері торгового закладу, а неподалік побачив невідомого, який швидко йшов з великими пакунками у руках. Запідозривши лихе, чоловік зателефонував до дільничних інспекторів райвідділу, один із яких мешкає у цьому ж селі. Саме завдяки їх оперативності злодієві не вдалося втекти. З краденим його затримали у селі Великий Ходачків.

Злодієм виявився 39-річний уродженець Київщини. Чоловік вже давно пов’язав свою долю з криміналом. Востаннє звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання за крадіжки, наприкінці минулого року. Саме за майнові злочини він сім разів поставав перед судом і загалом провів майже 17 років за ґратами. Щоразу, покидаючи стіни в’язниці, знайти належного заробітку чоловік так і не намагався. Постійного житла теж не мав. З його слів, на життя заробляв жебракуванням.

Як розповів начальник Козівського райвідділу міліції Олег Демчан, до крадіжки із крамниці, що у селі Слобідка, зловмисник заздалегідь підготувався. Останнім рейсовим автобусом приїхав до села. Цілий вечір крутився неподалік торгового закладу. Дочекався пізньої ночі і подався на справу. Магазин не був обладнаний сигналізацією, тож злодій швидко потрапив досередини. Вхідні двері відчинив за допомогою відмички. Не стала на перешкоді й металева решітка – зірвав з неї навісний замок. Опинившись всередині торгового закладу, серед асортименту краму свій вибір зупинив на цигарках. Крадене поскладав у пакети, наостанок прихопив пляшку горілки та ковбасу. Загалом виніс товару майже на три з половиною тисячі гривень.

Як з’ясувалося, бувалий злодій виявився причетним ще до двох крадіжок із магазинів у селі Великий Ходачків та Купчинці.

Зловмисника арештовано. Його дії кваліфікують за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у приміщення), яка передбачає позбавлення волі від 3 до 6 років.

Дмитро Мельникович: Журналіст.