X

У Бережанах на території військової частини освятили каплицю

Сьогодні, 28 липня, у християнське свято Святого князя Володимира Великого рівноапостольного на території 777-го полку матеріального забезпечення, що у Бережанах, в урочистій обстановці відкрито та освячено священнослужителями двох конфесій отцями Василем та Миколою каплицю Пресвятої Богородиці.

.

Ідея спорудження каплиці, за словами командира військової частини полковника Сергія Фортельного, виникла нещодавно. Ініціаторами спорудження святині виступила Рада сімей військовослужбовців та Рада сержантів військової частини на загальних зборах полку. Втілити задум у життя вдалося силами всього колективу військової частини.

«Ця каплиця стане для кожної віруючої людини, яка служить у нашій військовій частині, осередком душевного спокою. Вона буде одним із важливих елементів виховання у воїнів військового обов’язку і почуття відповідального служіння Вітчизні, – переконаний полковник Сергій Фортельний».

Він також наголосив, що ще з княжих та козацьких часів покровителькою українського війська вважалася Пресвята Богородиця, і саме тому на її честь у військовій частині споруджено цю каплицю.

«Колись захисту у Діви Марії просили наші славні земляки – князь Василько Теребовлянський, засновник запорізького козацтва Дмитро Байда-Вишнивецький, Северин Наливайко. Теперішнє покоління захисників Вітчизни, йдучи на військову службу також проситимуть у Діви Марії щоби вона покрила їх своїм омофором, – зазначив командир 777-го полку матеріального забезпечення».

У військовій частині, після спорудження і освячення каплиці, очікують на піднесення культурного рівня військової молоді на базі християнського просвітництва. Крім того, у Бережанах переконані, що релігійні принципи військовослужбовців стануть міцною основою для дотримання законів, виконання вимог присяги, статутів та наказів командира.

Василь Лабай

Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України

Дмитро Мельникович: Журналіст.