Часник на Тернопільщині стає делікатесом. Нині вартує цей продукт від ста гривень за кілограм. Ціни далі продовжують зростати.
«Вчора купила дві головки часнику. Заплатила чотирнадцять гривень. На мою думку, то просто нереальна ціна. В нас, що немає де виростити часнику. То вже другий рік такі ціни на часник високі. Якщо далі так піде, будемо змушені відмовлятися від того часнику. Бо стільки переплачувати, то просто нереально», – каже тернополянка Марій Зембицька.
У департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації пояснюють: ціни підвищуються через спекуляцію. Нині в Україні немає інспекції, яка б контролювала ціни. Їх зумовлює попит і пропозиція. Продавці кажуть, що українські виробники часник майже не привозять. Відтак продавати доводиться імпортний продукт, ціни на який високі.