X

Тернополяни знов можуть залишитися без гарячої води

10 липня підприємство КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» отримало дозвіл на використання природного газу від НАК “Нафтогаз України” терміном до 20 липня. А з 20 липня можливе припинення подачі гарячої води у помешкання тернополян.

«НАК “Нафтогаз України” офіційно підтвердив виділення природного газу для потреб підприємства до 20 липня 2018 року, – повідомляють на сайті підприємства. – У зв’язку з цим інформуємо про можливе припинення з 20.07.2018 року надання Споживачам послуги з централізованого постачання гарячої води. Заборгованість Споживачів перед КП “Тернопільміськтеплокомуненерго” на сьогоднішній день складає близько 48,8 мільйонів гривень, що унеможливлює подальші закупівлі природного газу. Просимо вчасно оплачувати рахунки за надані послуги і терміново погасити наявну заборгованість».

– Закон України «Про ринок природнього газу» зобов’язує нас отримувати природній газ тільки при певному рівні платежів – більше 90% і тільки до 22 числа місяця, – каже Андрій Чумак, директор КП «Тернопільміськтеплокомуненерго». – Це дуже ускладнило ситуацію у зв’язку з тим, що може бути  непоганий поточний рівень оплати від споживачів за теплову енергію. Але цей рівень оплати не грає ніякої ролі для процедури отримання газу на наступний місяць – так звану  номінацію. Якщо раніше була проблема тільки в сумі заборгованості, то тепер важливо, щоб заборгованість була погашена на 22 число поточного місяця. Навіть якщо  ми розрахуємось з газопостачальною компанією 23 числа, то не будемо мати штрафних санкцій, але на наступний місяць газ  нам не виділять. Тому просимо тернополян оплачувати рахунки саме до 22 числа.

Ольга Трач

Дмитро Мельникович: Журналіст.