X

Тернополян просять заплатити за газ по-доброму. Інакше…

21,5 мільйон гривень заборгували тернополяни за тепло та гарячу воду. Це не дає можливості комунальному підприємству “Тернопільміськтеплокомуненерго” повністю розрахуватися за спожитий газ. Комунальники просять людей терміново погасити заборгованість.

– На 1 серпня заборгованість населення міста за спожиті послуги з за централізоване опалення та постачання гарячої води становлять 21,5 млн. гривень. Це не дає підприємству повністю розраховуватися за спожитий газ. Відповідно, оскільки наближається зима, то така людям порада: утеплити вікна в квартирі, утеплити двері в квартирі, щоб постійно не виходило тепла. Також велику економію до 30% несе повне утеплення будинків, – розповідає заступник начальника служби збуту теплової енергії КП “Тернопільміськтеплокомуненерго” Андрій Мельник.

В Тернополі є понад 550 квартир, власники яких боргують комунальному підприємству “Тернопільміськтеплокомуненерго” більше 10 тисяч гривень. Комунальники просять усіх погасити заборгованість.

– Хочу звернутися до користувачів, які наростили з якоїсь причини свій борг, знайти можливість все таки розрахуватися за отримані послуги. Бо на боржників, які регулярно не сплачують за теплову енергію, ми змушені подавати в суд на примусове стягнення цієї заборгованості, – говорить Андрій Мельник.

А щоб зменшити розмір платежу в опалювальний період, комунальники пропонують  споживачам послуг з централізованого опалення, які не користуються субсидіями,  платити рівними частинами впродовж року. За додатковою інформацією звертайтеся в службу збуту теплової енергії, що знаходиться на вулиці Острозького, 43 у Тернополі.

Джерело: TV-4
Дмитро Мельникович: Журналіст.