X

В «Тернопільводоканалі» оголосили війну горілці!

Працівникам тернопільського водоканалу священики читали лекції про шкідливість алкоголізму. Після цього на підприємстві запровадили «сухий» закон. За його дотриманням суворо слідкує спеціальна комісія, до складу якої входять лікар-нарколог, інженер з охорони праці, інженер-кадровик. За потреби підключають й інших осіб.

– Вони виключно за моїм дорученням, вибірково, у час, коли ніхто не чекає, виїжджають на той чи інший об’єкт і проводять аналізи на предмет вживання алкоголю працівниками, поведінка яких викликає підозру. Зовнішні ознаки – не координованість рухів, нечітка вимова, блиск в очах і так далі. Якщо є такі зовнішні ознаки, їх потрібно ще довести. На жаль, не всі працівники одразу зрозуміли, що ми будемо настільки жорстко це робити. І у нас було біля 5 випадків, коли дійсно виявляли факт вживання алкоголю на робочому місці, після чого людина прощалася з роботою, – розповів директор «Тернопільводоканалу» Володимир Кузьма.

Надалі, додає керівник комунального підприємства, якщо такі випадки і будуть траплятися, то, напевно, це буде швидше виняток і особиста проблема того працівника, який це зробить.

– Тому що кожен розуміє, що на робочому місці вживання алкоголю зумовлює потенційну небезпеку і для його здоров’я, і для здоров’я його колег, – додав Володимир Кузьма.

Дмитро Мельникович: Журналіст.