X

Тернопільським “свободівцям” міліція вручила повістки

13 травня 2011 року депутатам Тернопільської обласної ради від Всеукраїнського об’єднання “Свобода” та членам організації вручили повістки.

“Свободівців” просять з’явитися до Тернопільського міського відділу міліції УМВС України в Тернопільській області – “у зв’язку з розслідуванням кримінальної справи та відповідно до ст. 166 Кримінально-процесуального кодексу України”.

З цього приводу преслужба Тернопільської обласної організації ВО “Свобода” розповсюдила заяву.

“На порозі двадцятої річниці Незалежності України ми зіткнулися із ситуацією, коли нам нав’язують прапори держави, що не існує, – йдеться у заяві.  9 травня 2011 року у містах України замайоріли червоні знамена, винесли портрети Сталіна – тирана українського народу. Мабуть, у цей час мільйони невинно вбитих жертв перевернулися у своїх могилах від цього жаху, який довелося спостерігати українцям.

І силові структури, і влада своїми провокаційними спробами посіяти розбрат серед народу, розділити Україну – спаплюжили пам’ять мільйонів українців, які боролися за те, щоби ми могли вільно жити у своїй Богом даній країні.

Останнім часом різко побільшало фактів політичних репресій, переслідувань письменників, зокрема Марії Матіос, журналістів, митців… Нинішня ситуація потребує мужності.

У стані холодної війни, інформаційної блокади, політичних маніпуляцій, фінансових “відкатів” російські шовіністи, колєснічєнки, табачнікі всіх мастей, їхні прислужники і холуї намагаються доконати Україну у своєму оскаженілому наступі, не зупиняючись ні перед чим: вони посягають на нашу Церкву, на нашу освіту, на нашу історію. Ми повинні будь-що захистити своє! Ні – поверненню в совєцькі часи!”, – йдеться у заяві Тернопільської обласної організації ВО “Свобода”.

Дмитро Мельникович: Журналіст.