X

Тернопільським абітурієнтам радять звертатися у… військкомати

Військові навчальні заклади України продовжили прийом абітурієнтів, – повідомив на брифінгу обласний військовий комісар Володимир Катинський. Він також зазначив, що прийматимуть на навчання молодих людей від сімнадцяти до тридцяти років.

Навчання у військових університетах безкоштовне. Проте до потенційних студентів є ряд вимог.

«Насамперед вікові обмеження. Військові навчальні заклади прийматимуть осіб від сімнадцяти до тридцяти років. Звичайно, абітурієнт має бути у добрій фізичній формі. Ну і напевно найбільш важливе – це бажання вчитися. Всім, хто має таке бажання радимо звернутися до комісаріатів. Там вам повідомлять всю необхідну інформацію. Наразі відомо, що конкурсний відбір відбуватиметься з першого серпня. Прийматимуть абітурієнтів Одеська військова академія, Львівська академія сухопутних військ, Харківський університет повітряних сил, Житомирський військовий інститут», – відзначив обласний військовий комісар Тернопільщини Володимир Катинський.

До слова, упродовж липня до Збройних Сил України приєдналося ще п’ятсот осіб. Нині триває третій квартал відбору на військову службу за контрактом.

Дмитро Мельникович: Журналіст.