X

Тернопільський художник отримав звання Народного

Звання Народного художника України присвоїли тернопільському митцю Богдану Ткачику. Цю приємну звістку під час відкриття його персональної виставки повідомив голова облдержадміністрації Степан Барна 23 серпня. Указ про присвоєння почесного звання Богдану Ткачику Президент підписав напередодні.

Привітати художника з нагородою та персональною виставкою з нагоди Дня прапора і Дня Незалежності прийшли його колеги, друзі, знайомі, рідні.

– Ви знаєте Богдана Ткачика, як художника, – говорить Богдан Мельничук, письменник. – А я його знаю ще й як члена редакційної ради журналу «Літературний Тернопіль». Вже дев’ять років він є «сірим» кардиналом журналу в питанні кого подавати з художників в номер. І такої добродушної людини, як Богдан Ткачик я не знаю. Він про кожного колегу добре слово скаже. Я не знаю в середовищі художників України людини, яка б настільки любила своїх колег.

В адресу автора виставки звучало ще багато добрих слів, та усі сходилися на тому, що він Світла Людина.

На виставці в Українському Домі «Перемога» Богдан Ткачик представив понад 70 творів. Багато з них присвячені релігійній тематиці, різним історичним подіям, є також пейзажі, декілька робіт у стилі «ню». Створені вони, в основному, в останні роки.

– На цій виставці я представив 73 твори, ще 45 робіт експонується Яремче, – розповів Богдан Ткачик. – У своїй творчості дуже багато уваги приділяю кольору, розстановці конкретних речей, натяків, того, що спонукає глядача до роздумів. Бо твір, який зрозумілий, який легко «прочитати» – нецікавий. Картина має мати загадку і цю загадку повинен розгадати той, хто її дивиться. Коли мені виповнилося 12 років мама завезла мене у Київ в художню школу, і з того часу я себе не уявляю без олівця та пензля в руці. Вже 53 роки малюю безперервно. Весь цей час я удосконалював свою майстерність, а думки мої і моя філософія не змінилися.

Ольга Трач

Фото автора

Дмитро Мельникович: Журналіст.