X

Тернопільські депутати не проти позичити 10 мільйонів євро

Депутати міської ради підтримали проект рішення про надання дозволу комунальному підприємству «Тернопільміськтеплокомуненерго» на отримання кредиту від Європейського банку реконструкції та розвитку. Мова йде про 10 мільйонів євро інвестиції в реконструкцію та модернізацію інфраструктури теплопостачання в місті Тернополі.

Строк кредиту – 13 років. Перших три роки підприємство матиме так звані кредитні канікули, коли сплачувати доведеться тільки відсотки без «тіла» кредиту. Наступних десять років – у рівномірних частинах відсотки і «тіло». Відсоткова ставка за кредитом становитиме близько 6,5% у рік, в залежності від кредитного рейтингу міста. Крім 10 мільйонів євро кредиту, Тернопіль на проект реконструкції і модернізації системи теплопостачання отримає ще 5 мільйонів євро грантової допомоги, котрі повертати не доведеться.

Заступник міського голови Владислав Стемковський називає сьогоднішнє рішення депутатів історичним для обласного центру. Оскільки інвестицію у 150 мільйонів гривень Тернопіль не одержував ще ніколи.

Додамо, що 21 сесія міської ради вже завершила свою роботу. До обіду депутати встигли розглянути загалом понад 130 питань порядку денного.

Дмитро Мельникович: Журналіст.