X

Тернопільські “бляхарі” готуються до акції протесту

Закон про розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації ухвалили народні депутати. Однак прийняті зміни не влаштовують власників «євроблях». Відтак вони готуються до чергової протестної акції, яка пройде одночасно в усіх областях.

Протестуватимуть власники «євроблях» 20-го листопада. Організовує акцію громадське об’єднання «Автоєвросила».

«Загальноукраїнська акція громадянського протесту прямо зараз готується громадами в кожній області, а зокрема і на Тернопільщині. Мета акцій — це вимога накласти президентське вето на проголосовані законопроекти та відправка їх на доопрацювання, з вимогою внесення правок від громадськості. Прийнятий закон щодо розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації вважаємо антинародним. Оскільки підрахувати вартість розмитнення, підставивши параметри авто, то у більшості власників автівок – шок. До акцій громадянської непокори долучаться інші громадські організації, які підтримали наші вимоги», – каже керівник «Автоєвросили» на Тернопільщині Ігор Красновський.

Власники автомобілів на іноземній реєстрації розповідають: щоб розмитнити авто вартістю двох тисяч євро, треба заплатити близько трьох тисяч євро. Автомобілісти стверджують: у країнах Європи розмитнення дешевше.

«Як можна платити за реєстрацію розмитнення авто вартістю в Європі з усім митом 1500-3000 євро ще 2000-3000-5000 євро? При тому що до прикладу в Естонії вартість реєстрації розмитнення будь-якого іноземного (європейського) авто  192 євро. При тому не має значення рік авто, об’єм двигуна чи будь-що інше», – розповідає Станіслав Володимирович.

Чи дослухається Президент до вимог протестувальників, питання залишається відкритим.

Софія Романська

Дмитро Мельникович: Журналіст.