X

Стемковський погрожує туристам, які відпочивали на газоні. ВІДЕО

Оновлений пляж та набережна ставу на “Циганці” обійшлася бюджету Тернополя у кілька мільйонів гривень. Ремонт авральним темпом тривав ціле літо без вихідних, та поспіх і економія на матеріалах, даються взнаки.

Урочисте відкриття пляжної зони відбулося на День міста 28 серпня. Менш ніж за тиждень її потрібно лагодити. Дерев’яне покриття не витримує коліс велосипедів та роликів, а на газоні не те що лежати, ходити не бажано. Бо псується, – каже заступник мера Стемковський

До вандалів, які зіпсували траву на “Циганці”, завітають поліцейські, адже оновлений пляж обладнаний камерами спостереження. Про це розказав заступник міського голови Тернополя Владислав Стемковський.

— Бачимо з вами зараз один з таких дрібних, але яскравих прикладів вандалізму і відсутності мізків в окремих наших співгромадян. Це залишок якоїсь конструкції, типу намет, і вони втикали його, видно, можливо, вчора ввечері втикали його в ґрунт. А це рулонні газони, які ще не прижилися і на них повинно мінімум бути загрузки, а тим більше, тут не тикати, не робити діри. І це, напевно, вони забирали і забули частину конструкції. Камери. Тут достатньо багато камер. Так, що звертаємся до власників цього залишку конструкції – хай чекають в гості нашу муніципальну поліцію, — зазначив Владислав Стемковський в коментарі ІНТБ,

Чиновник пояснює, в цій відпочинковій зоні є чимало місць із твердим покриттям, які можна використовувати для таких речей. Але, на жаль, не всі люди свідомі.

— Соцмережі вибухнули відео з молодим неформалом, який на палубній, терасній дошці скейтом вирішив показати свою майстерність. Не дивлячись на те,що тут є елементи стадіону для будь-яких вправ. Але, все-рівно, він захотів на терасній дошці на скейті прокататися, що викликало відразу обурення людей, які тут відпочивали, йому робили декілька зауважень + робили його фотографію, і  «прославляють» його в Інтернеті», пише Доба

Владислав Стемковський наголошує, проект реалізований за рахунок тернополян, тобто, за гроші з місцевого бюджету. Якість виконання робіт та облаштування – під гарантією. Навіть озеленення.

— В окремих місцях цей газон може не прижитися. Бачте, тут, наприклад, яскраво зелено, десь було більше піску, тому окремі ділянки, які не приживуться, вони будуть вирізані. І виробник, продавець цього рулонного газону зобов’язаний замінити. Так само це стосується дерев.

Дмитро Мельникович: Журналіст.