X

Співробітник карного розшуку обіцяв закрити справу за 2000 євро

Прокуратурою Тернопільського району порушено кримінальну справу стосовно співробітника керівного складу сектору карного розшуку Тернопільського райвідділу міліції за фактами зловживання службовим становищем, зловживання впливом і заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство).

Дослідчою перевіркою встановлено, що правоохоронець, зловживаючи своїм службовим становищем, ввівши в оману мешканця села Романівка Тернопільського району щодо своїх повноважень, з метою протиправного заволодіння грошовими коштами останнього, пообіцяв за грошову винагороду в розмірі 2000 євро посприяти у закритті судом кримінальної справи стосовно нього про вчинення крадіжки з проникненням. У середині червня цього року, перебуваючи на території автовокзалу у місті Тернополі, у службовому автомобілі, посадовець отримав  від громадянина частину грошових коштів в сумі 5000 грн.

Того ж дня, правоохоронець одержав від цього громадянина передані жителем м. Монастириська грошові кошти в сумі 1000 євро як оплату за довідку управління інформаційно-аналітичного забезпечення (УІАЗ) УМВС України в області про відсутність судимості та не перебування особи у розшуку. Вказану довідку посадовець попередньо отримав, шляхом впливу на працівників УІАЗ,  і передав вказаній особі після одержання  неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Відповідно до санкції лише ч.3 ст. 364 КК України правоохоронцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі  на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років та з конфіскацією майна.  На даний час у справі триває досудове слідство.

Дмитро Мельникович: Журналіст.