X

Шемчук Надалу більше не товариш. Конкурент?

У кількох місцевих засобах масової інформації з’явилося інтерв’ю з президентом федерації водно-моторного спорту України, екс-нардепом Віктором Шемчуком. Колишній прокурор Криму та уродженець Тернополя різко критикує керівництво міста.

Мовляв роздача та забудова території навколо ставу “скоробагатькам та багатіям” заважає розвитку Тернопільського ставу як центру водно-моторного спорту. За словами Шемчука, мерія не відреагувала на неодноразові пропозиції Федерації щодо перспективи розвитку Набережної ставу.

Цікаво, що в минулі роки Надал і Шемчук спільно проводили у Тернополі не тільки водно-моторні чемпіонати, а й прес-конференції, на яких роздавали один одному компліменти.

Різка зміна риторики по відношенню до Надала означає, що колишні партнери зараз по різні боки барикад. Не виключено, що у суперечці між ще одними колишніми партнерами Надала з сумнівним минулим Шемчук став на протилежний бік від міського голови. Не виключено також, що опоненти Надала зробили ставку на Шемчука як на можливого кандидата у наступні мери. Можливо, саме цим пояснюється активізація різних груп з дискредитації Надала, яка спостерігається в останні місяці. Очевидно, що ці “діячі” зачищали “грунт” для появи того, хто “на білому коні” розкаже тернополянам як треба жити. Ним несподівано виявився колишній побратим Надала – Віктор Шемчук.

Цікаво, що Шемчук, незважаючи на гучні посади, досі не відзначався публічною активністю. Був прокурором Криму в середині 90-х, у 2007 році став депутатом Верховної Ради за списком НУНС. У 2010 році з приходом до влади Януковича різко змінив політичні вітрила. Голосував синхронно з регіоналами та комуністами. В 2013 році Янукович призначив Шемчука головою Львівської ОДА, однак напередодні Євромайдану був звільнений.

Злі язики розповідають, що колишній прокурор Криму небідна людина, а серйозне захоплення водно-моторним спортом справа недешева. Видатки на утримання елітних водних човнів співмірні з витратами на боліди Формули-1.

Дмитро Мельникович: Журналіст.