X

Що зроблять з Малашівським сміттєзвалищем?

Майже двадцять років відкрите питання Малашівського сміттєзвалища. З кожним роком проблема загострюється. Адже побутові відходи необхідно утилізувати. А на Тернопільщині такої можливості взагалі немає.

Відсутність утилізації твердих побутових відходів досі залишається серйозною проблемою для Тернополя. Остаточну крапку у її вирішенні не можуть поставити упродовж майже 20-ти років, відколи існує Малашівське сміттєзвалище.

«Перше, чому не вдається вирішити проблему утилізації твердих побутових відходів, – це через відсутність необхідного законодавства. У законодавстві є певні неузгодженості з цього питання. Місце розташування об’єкта також має бути погоджене з місцевою громадою. Поки що потрібні домовленості не досягнуто. Щоб ця справа зрушила з мертвої точки, то необхідно хоча б вирішити питання землі», – відзначив заступник начальника управління ЖКГ, благоустрою та екології Тернопільської міської ради Олег Соколовський.

А тим часом, побутові відходи продовжують вивозити на Малашівське сміттєзвалище, якого, фактично, не існує. Нині, щоб мінімізувати шкідливий вплив сміттєзвалища, проводять його рекультивацію. Однак це проблему аж ніяк не вирішує.

Дмитро Мельникович: Журналіст.