X

Що зроблять із класичною гімназією на Канаді

Тернопільські батьки побоюються, що школу №23 та класичну гімназію можуть об’єднати в один навчальний заклад задля вивільнення місця під дитячий садочок. У такому випадку, нарікають вони, можуть «постраждати» діти звичайної школи.

– 23-школу і класичну гімназію хочуть об’єднати в один навчальний заклад – Школу-ліцей, – розповідає тернополянка Руслана Матвіїв. – Про це говорять батьки, про це говорять і вчителі. Кажуть, що ніяких офіційних документів по об’єднанню цих навчальних закладів іще нема, але таке питання обговорюється у міськраді.

Таку інформацію, за словами пані Матвіїв  почали активно  обговорювати після нещодавнього відкриття спортивного майданчика на вулиці Вербицького. Тоді молоді мами підійшли до мера Сергія Надала і поскаржилися, що у мікрорайоні не вистачає місць у дитячому садочку. Тоді ж і прозвучала вперше ідея про об’єднання гімназії та школи в один навчальний заклад. Мовляв, гімназію переведуть у школу з тією метою, щоб вивільнити приміщення під дитячий садочок.

Адже раніше, за словами пані Руслани, на “Канаді” було два дитячих садочки. Однак, у зв’язку з відсутністю дітей один із них закрили і організували там гімназію.

– Тепер ситуація міняється, – каже тернополянка. – Дітей тепер більше, до того ж мікрорайон постійно розбудовується, поселяються нові сім’ї. Тому місць у садку справді не вистачає. Проблема є, але я не вважаю, що її потрібно вирішувати шляхом об’єднання двох абсолютно різних навчальних закладів в один. До того ж, якщо це об’єднання трапиться, то 23-ій школі напевно прийдеться перейти на навчання у дві зміни. Бо дітей там навчається досить багато – в останні роки набирають по чотири перші класи.

Що ж надумали роботи із закладами, кореспонденти поцікавились в міському управлінні освіти. Тут таку інформацію заперечують.

– Батькам абсолютно не варто хвилюватись, оскільки все це – чутки, – каже начальник міського управління освіти Ольга Похиляк. – Об’єднувати ці навчальні заклади, переводити гімназію, ми не будемо. Це питання навіть не обговорюється.

Проблема із браком місць, погодилась пані Похиляк, справді є. Але її, попри те, що це – складний процес, вирішують. Так, цьогоріч  створили дві додаткові групи – у садочку №31 та у садочку №22. Наступного року відкриють ще одну групу у садочку №22.

До слова, згідно із обговорюваною нині на освітянській ниві проектом «Концепції розвитку освіти на 2015-2025», питання щодо вивільнення колишніх приміщень дитсадків таки може постати по усій Україні. Автори проекту пропонують протягом 2015–2018 років звільнити приміщення дошкільних навчальних закладів, зайняті іншими установами, і передати їх дошкільним дитячим навчальним закладам. Документ  наразі не є директивою, перебуває  на стадії громадського обговорення.

Джерело: “20 хвилин
Дмитро Мельникович: Журналіст.