X

Ще одне місце в центрі Тернополя розрили і так лишили

На безчинство комунальників скаржаться жителі будинків на вул. Руській 20 та 18. Мовляв, після проведення земляних робіт ті залишають по собі жахливу картину.

Зокрема весною у дворі 20-го будинку тепловики міняли трубу. Розривши чималу ділянку, робітники поміняли комунікації, однак поруйнований асфальт не відновили. Відповідно у дворі у дощову пору – все в болоті.

«Ми вже чекаємо півтора місяці, скаржимось, але на нас ніхто не реагує. Ми зверталися з цим питанням в ЖЕК, сусіди неодноразово телефонували в міську раду. Але результату – жодного», – обурюється житель будинку Олександр Шашков.

У ЖЕКу №5 кажуть, що про проблему знають. Керівництво пообіцяло вчергове вплинути на тепловиків і добитися, щоб ті відновили понищений асфальт, оскільки саме вони відповідальні за дані роботи.

Нарікають жителі будинків і на роботи, які проводили працівники водоканалу. Під час одного з проривів труб вони натрапили в дворі 18-го будинку на боєприпаси. Тоді викопали ще глибшу яму. Одна згодом зароблювали усе «про людське око». Відповідно двір у 18-му будинку нагадує смугу перешкод, кожна з яких височіє як лежачий поліцейський. В окремих місцях дорога просіла через вимивання водою або розташування під нею підземних ходів, які можуть вести від церкви Різдва Хистового.

«Це ж центр міста. Сюди можуть навіть зайти туристи, які приходять оглянути церкву біля наших будинків. А тут – як на танкодромі. Коли востаннє асфальтували наші двори уже навіть старожили не пригадують», – каже Олександр Пилипович.

Чоловік сподівається, що міська влада відреагує на заяви жителів. В іншому випадку, каже, розпочне збір підписів і виноситиме дану проблему на всеукраїнський рівень.

Читайте на цю тему:

Дмитро Мельникович: Журналіст.