X

Рухівець вважає, що Цимбалюк “напрацював” на своє звільнення

Голова Львівської крайової організації Народного Руху України Андрій Корнат вважає, що Михайло Цимбалюк “напрацював” на своє звільнення, тому сьогоднішнє рішення Президента про його заміну є цілком прогнозованим. Про це ZAXID.NETповідомили в прес-службі ЛКО НРУ.

“Можна виділити дві основні причини звільнення Михайла Цимбалюка з посади голови ЛОДА. Зокрема, це і останні події пов’язані з відкриттям стадіону у Львові. Губернатор не зміг забезпечити Президентові лояльної картинки. Суцільне вихваляння нинішньої влади і обливання брудом влади минулої у відеоролику під час відкриття євроарени призвели до цілком природної реакції львів’ян – люди свистом висловили свій протест.  Ще одним великим промахом Цимбалюка можна назвати події 9 травня у Львові. Тоді голова ЛОДА втратив контроль над ситуацією і загони “Беркута” побили простих львів’ян. У ЗМІ з’явились кримінальні картинки із стріляниною та побоїщами. Цимбалюк тоді під тиском депутатів обласної ради публічно написав заяву на звільнення, чим в очах Банкової виявив слабкість. Та незважаючи на  “честь офіцера” у відставку не пішов”, – зазначив Андрій Корнат.

Рухівець зауважив, що для влади головним завданням губернаторів є приховування її промахів на місцях. Та люди вже втомились від брехні і висловлюють свій гнів як на всеукраїнському, так і на місцевих рівнях.

Андрій Корнат додав: “Врешті, це звична практика  влади — скидати відповідальність на тих, хто їй прислуговує. Та новопризначений очільник  ЛОДА Михайло Костюк не змінить ситуацію в регіоні. Для цього потрібно змінювати центральну владу у Києві. Лише так можна добитись виходу України із нинішньої економічної і політичної кризи”.

Дмитро Мельникович: Журналіст.