X

Розкрадання на мільйони виявили під час перевірки освіти за запитом лідера “Народного контролю” Дмитра Добродомова

Державна фінансова інспекція, яка після запиту народного депутата України, лідера партії «Громадський рух «Народний контроль» Дмитра Добродомова, провела аудит освітянської сфери на Львівщині, виявила нові факти розкрадань бюджетних коштів, – на понад 1,3 млн. грн.

Так, відповідний запит Дмитро Добродомов надіслав до ДФІ ще у лютому цьогоріч, адже офіційні звіти навчальних закладів та освітянських органів управління на місцях разюче різнилися від бухгалтерських даних.

Як повідомлялося, вже перші результати фінансового аудиту освіти Львівщини виявилися вражаючими: чиновники із різних районів і міст в сумі привласнили 3,5 млн. гривень бюджетних коштів. За виявленими під час аудиту фактами, у кількох районах відкрито кримінальні провадження.

Тепер же, за повідомленням ДФІ, аудит, проведений у другому кварталі цього року, знову виявив численні фінансові зловживання районними та міськими відділами освіти на Львівщині.

«Проведеними ревізіями виявлено порушень фінансової дисципліни  на суму 1312,54 тис. гривень, з них порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів на суму 1155,87 тис. гривень», – йдеться у відповіді ДФІ на депутатський запит.

Для прикладу, у Жидачівському, Городоцькому, Стрийському, Перемишлянському районах та в Дрогобичі 333, 32 тисяч бюджетних коштів було використано не за призначенням.  Також 5 відділів освіти «переплатили» підрядникам за ремонти на загальну суму 79, 08 тисяч гривень.

Дмитро Мельникович: Журналіст.