X

Рік підготовки і 232 тисячі за 10 хвилин

Не так часто в Шумську проводяться аукціони з продажу земельних ділянок.

Перший з них відбувся влітку  2009 року – тоді 8 сотих землі пішли з молотка за 36 тисяч гривень. Але практично тоді торгів не було – аукціон закінчився після першого кроку(пропозиції вищої) ціни.

На аукціон, який відбувся 1 березня, був виставлений набагато привабливіший лот – земельна ділянка площею 0,19 га для будівництва торгівельного комплексу, розташована в безпосередній близькості від Шумського ринку, за стартовою ціною 144 тисяч 517,23 гривень. Придбати її виявили бажання три учасника – київське приватне підприємство “Хамелеон -Голден”, ТзОВ “Шумськ-інвест”(до слова, саме ця структура була найбільш зацікавлена в придбанні землі, оскільки купила переважну частину території Шумського ринку, чимало вклала в  цю оборудку і, певна річ, не хотіла бачити поруч конкурентів) та  місцева жителька Надія Шергей. Та практично торги тривали 10 хвилин між двома першими учасниками, і закінчилася ударом молотка ліцитатора, який зафіксував перемогу “Шумськ-інвест”, представник якого на п’ятому кроці погодився на ціну 232 тисяч 746,44 гривень.
В порівнянні з попереднім аукціоном, останній був вдалішим – ціна продажу збільшилася в порівнянні зі стартовою на більш, як на 88 тисяч гривень.

Як зазначив землевпорядник Шумської міської ради Михайло Хахула, підготовка до про ведення даного аукціону тривала майже рік.

Володимир Гаврилюк

Дмитро Мельникович: Журналіст.