X

Відома своїми провокативними заявами Фаріон продовжує дратувати східняків

Людей, які не воліють вивчати українську мову, треба на законодавчому рівні притягати до кримінальної відповідальності. Так роблять французи за вживання англіцизмів, де садять до тюрми на півроку. Таку пропозицію висловила у політичній програмі  «Прямим текстом» «УТ-Захід» свободівка Ірина Фаріон.

.

«Ми маємо 14 % українців, які вказали, що їхня рідна мова – російська, себто мова окупанта. Це свідчить про страшну мутацію їхньої свідомості. Це 5 млн українців-дегенератів. І їх потрібно рятувати», – заявила Ірина Фаріон.

Обласний депутат навела приклад, що на Черкащині її зустрів один місцевий мешканець і попросив: «Лечите меня! Да, я больной». На думку пані Фаріон, саме так треба оцінювати українців, які не володіють українською мовою. «Усі проблеми наших людей – це проблеми ментального характеру, залежності від колишньої імперії на рівні сприйняття світу. Абсолютно в усіх областях України є більшість українців. І лише три регіони, де кількість українців дещо менша: Одеса – 62%, Луганськ – 56% і Донецьк – 58%. Більшість людей у цих регіонах через складні історичні обставини, репресії та голодомор відступилися від своєї мови. Наш обов’язок – на законодавчому рівні навертати цих людей через державу як апарат примусу», – пояснила мовознавець.

Присутній у студії представник російськомовної громади Львова Віктор Біканов перепитав Ірину Фаріон: «Я так розумію, що ви хочете пересадити половину України! Де ви візьмете стільки тюрем і таборів?». На що пані Фаріон відповіла: тих, що не знають української мови, посадять обов’язково, пише ZiK.

Дмитро Мельникович: Журналіст.