X

На дальньому пляжі будуть фестивалити чотири місяці

Фестивалі, чемпіонати, конкурси, виставки, тематичні дні проводитимуть до кінця жовтня на Дальному пляжі. Усього передбачено понад 30 різноманітних заходів. Організовувати їх будуть, щоб популяризувати Тернопіль,  як фестивальне місто. З такою ідеєю виступив підприємець Івасишин. На черговому засіданні виконкому йому дали дозвіл на проведення запланованих подій.

Найближчі заходи стартують уже 1 липня: фестиваль-вечірки «Білі ночі» та байкерський зліт в рамках фестивалю «Файне місто». Любителі футболу зможуть на міському пляжі дивитися матчі Фіналу «Євро2016» 10 липня. Після цього заплановані фестиваль вогню «Ternopilfirefest» – 11-15 липня, фестиваль фарб «Kolir Fest» – 16-20 липня, чемпіонат пляжного волейболу – 21-26 липня і чемпіонат пікніків – 27-31 липня. У серпня на території Дального пляжу мають намір провести виставку скульптур та авто-тюнінгу, гастрономічні вихідні, конкурс «Miss bikini», благодійний jam-fest до Дня Незалежності та інше. Насиченими будуть і два місяці осені: боді-арт фест, дні повітряного змія, благодійний фестиваль молодих українських брендів «Start», свято вина та сиру, фестиваль небесних ліхтариків, фестиваль вуличного мистецтва, богатирські ігри тощо. Закриття пляжного сезону заплановане на 28-31 жовтня.

У рішенні виконкому зазначено, що підприємець, який все це організовує зобов’язується  забезпечити дотримання законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від впливу шуму та правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях, Правил благоустрою  Тернополя, організацію належного санітарно-технічного утримання території проведення фестивалів та вивезення твердих побутових відходів, дотримання правил протипожежної безпеки та санітарних правил, встановлення біо-туалетів.

Ольга Трач

Фото Kurt Lee

Дмитро Мельникович: Журналіст.