X

Перинатальний центр, який відкривав Барна з міністром, досі не готовий приймати породіль

Тернопільський обласний перинатальний центр «Мати і дитина» урочисто відкрили місяць тому. Тоді голова облдержадміністрації Степан Барна зазначив, що повноцінно заклад розпочне роботу за два тижні. Але реконструйовані приміщення й до сьогодні не готові до прийому вагітних і породіль. Про це повідомив головний лікар закладу Віктор Куценко під час засідання постійної комісії облради з питань охорони здоров’я, сім’ї, материнства та дитинства.

– На сьогодні силами колективу перинатального центру із залученням будівельників проводиться прокладення силових кабелів більшої потужності, щоб можна було підключити вентиляційне обладнання, налагодити електроживлення, – сказав Віктор Куценко. – Як тільки ці роботи завершимо, а плануємо завершити їх цього тижня, тоді нам передадуть майновий комплекс. Коли будівельники передадуть нам майновий комплекс, ми будемо готові до якнайшвидшого введення в дію відремонтованих приміщень. Зараз йде робота зі створення системи медичних газів, яку нам ще не зробили і прокладання кабелів, тому що без енергозабезпечення запустити перинатальний центр – це підставити під удар життя малюків і мам. Як тільки все зробимо – почнемо приймати породіль у новому приміщенні.

Віктор Куценко також зазначив, що під реконструкцію потрапили трохи більше половини усіх приміщень пологового. Але відремонтовані тільки три поверхи – де безпосередньо будуть надавати медичну допомогу. А піддахові і підвальні приміщення ще не завершені.

Ольга Трач

Фото автора

Читайте на цю тему:

Депутати проти Куценка: головлікар пологового вистояв у другому раунді

Дмитро Мельникович: Журналіст.