Перший Кулінарний Кубок Західної України з успіхом пройшов у Тернополі. Позмагатися за звання найкращого приїхали 60 кухарів та су-шефів з Києва, Дніпра, Одеси, Харкова, Чернігова, Львова, Чернівців, Івано-Франківська, Луцька, Рівного, Трускавця, Кам’янського, Тернополя та інших міст України. Особливістю заходу стало те, що у всіх стравах учасники обов’язково мали використати рибу, адже Кубок проходив в рамках фестивалю «КоропФест».
За результатами першого дня змагань, тернополяни виявилися найкращими у приготуванні салатів. Перше місце дісталося Надії Поворозник. Друге та третє зайняли Зубик Олег і Струтинська Ірина. Окрім цього, тернополянин Василь Трофіменко зайняв друге місце за приготування першої страви, а Ірина Струтинська – основної страви. Перше місце у номінації «Холодна закуска» взяла Марія Христич з Києва. «Гаряча закуска» найкраще вдалася Ярославу Ляшуку зі Львова. Ще один львів’янин Михайло Залевський виборов перше місце одразу у двох номінаціях: «Перша страва» та «Основна страва». Наступного дня переможці кожної номінації зійшлися у фіналі Кубку – номінації «Чорний ящик». У «Чорному ящику» був набір продуктів, з яких кухарям за 15 хвилин треба було придумати рецепт і за наступні 45 хвилин приготувати страву. Найкраще впорався із цим завданням Михайло Залевський зі Львова.
Володарі призових місць отримали Кубки у вигляді ножів, які спеціально для конкурсу виготовив тернопільський художник Сергій Кузнєцов. Також міський голова Сергій Надал нагородив їх сертифікатами, медалями та цінними подарунками. А Михайло Залевський отримав ще й сертифікат на навчання у Кулінарній академії Асоціації кухарів України та безкоштовну поїзду в Одесу на Супер Кубок України з Кулінарії 2018. Організатори Кубку висловлюють подяку усім партнерам, учасникам та суддям, які підтримали проведення заходу.
Ольга Трач
Фото надані організаторами Кубку