X

Партія Коломойського на Тернопільщині провела конференцію “підпільно”?

На Тернопільщині місцеві організації політичних партій безвідповідально готуються до проведення своїх конференцій.

Про це повідомляє Громадянська мережа “ОПОРА”.

23 вересня мали відбутись збори місцевих організацій політичних партії «Соціалісти» у м. Зборові та «Українське Об’єднання патріотів – УКРОП» у смт. Гусятин. Але перша конференція не відбулась, а друга можливо і відбулась, але не за адресою, яка була вказана у повідомлені.

Як повідомляє Степен Гриценко, довготерміновий спостерігач від Громадянської мережі ОПОРА, 23 вересня мала відбутись партійна конференція Зборівської районної організації політичної партії «Соціалісти». На цьому зібранні мали бути висунуті кандидати у депутати Зборівської районної ради. Згідно із повідомленням, яке надійшло до Зборівської районної виборчої комісії, збори членів партії мали проводитись за адресою вул. Б. Хмельницького18/6, проте як виявилися, такої адреси не існує (будинок №18 – є, а квартири №6 нема). Пан Гриценко зв’язався із членом місцевої організації політичної партії «Соціалісти» – Сисаком Юрієм, який сказав, що конференцію партії вони перенесли на 24 вересня, приміщення для проведення шукають, а невірна адреса яка вказана у повідомленні – це технічна помилка їхнього (партійного) секретаря.

Гусятинська районна організація політичної партії «Українське Об’єднання патріотів – УКРОП» у повідомленні Гусятинській районній виборчій комісії про проведення 23 вересня партійної конференції з метою висунення кандидатів у депутати районної ради зазначила: місце проведення – смт. Гусятин, вул. Пушкіна 2, час проведення – 9 год. Тетяна Денис, довготерміновий спостерігач Громадянської мережі ОПОРА, не змогла потрапити на цю конференцію, тому, що знайшовши відповідний будинок їй не вдалося відшукати приміщення, де би могли відбуватися збори. Вона зазначила: «за цією адресою знаходяться деякі управління, відділи та інші структурні підрозділи місцевої влади, приміщення де могла би проводитись конференція я не знайшла».

Громадянська мережа ОПОРА зазначає, що відповідно до ч.1 ст. 37 Закону України «Про місцеві вибори», «висунення кандидата місцевою організацією партії проводиться на зборах (конференціях) цієї організації, які проводяться у поряду, передбаченому статутом партії». У ч.5 ст.37, цього ж закону, зазначено: «Про дату, час і місце проведення зборів (конференції) з метою висунення кандидатів місцева організація партії повідомляє у письмовій формі відповідну територіальну виборчу комісію не пізніше як за день до дня проведення зборів (конференції)».

Дмитро Мельникович: Журналіст.