X

“Область отримує фінанси, чого не було раніше”, – Роман Заставний про рік Барни

Рік тому головою Тернопільської ОДА було призначено Степана Барну. Оцінити діяльність керманича області ми попросили місцевих політиків та громадських діячів.

“Роботу Степана Барни як голови Тернопільської облдержадміністрації можу оцінити і як народний депутат, і як житель області, – каже народний депутат Роман Заставний, – Як народному депутату співпрацювати з таким головою ОДА як Степан Степанович абсолютно комфортно. Що наразі Тернопільщина може похвалитися одним із кращих таких тандемів по співпраці, визнають і жителі, і державна влада. Разом з колегами-парламентарями маємо від обладміністрації розуміння, узгодження і відстоювання позицій області на державному рівні. Серед позитивів такої взаємодії: злагоджена робота по залученню фінансових ресурсів на Тернопілля, командна робота зі створення 26-ти громад – найвдаліша в Україні. В результаті цього область отримала 141 млн. грн. А це колосальний ресурс для її жителів, аби самостійно розбудовувати громаду. Для порівняння, щоб отримати таку суму, з кожного підприємця області влада мала б зібрати 2 тис. грн. Тож це досить вагомо, залучити гроші в регіон, а не збирати їх з місцевих. А якщо врахувати ще й кошти на соціально-економічний розвиток, капіталовкладення, додаткових 150 млн. грн. з ЄС, то виходить чимала сума.
За час головування Степана Барни в області помітно тенденції до інвестиційних проектів (наприкл., «Бортнеце»), чого не було раніше. Привернута увага до Тернопільщини на загальносвітовому рівні – нещодавні візити послів, представників ЄС, що востаннє були ще у 2009 р. коли Дні Європи в Україні відзначали у Тернополі, участь у відкритті об’єктів віце-прем’єра, 4-х заступників міністрів, представників Секретаріату Президента, які приїжджали не для контролю, а щоби перейняти позитивний досвід співпраці з громадами.
Відтак люди вірять: у нашому краї сьогодні можливі зміни, не дивлячись на те, що відбувається у державі. Ми здатні успішно проводити реформи на місцях. Якщо цю віру людей укріпити, Тернопільщина матиме найпотужніший тандем обласної та державної влади, а отже, і серйозні перспективи розвитку регіону.
А як один із жителів Тернопілля, не можу не оцінити колосальну роботу керівництва області. Адже у кожному куточку краю чи не щотижня відкривають нові школи, дитсадки та іншу інфраструктуру. Я ж сприймаю завершення довгобудів як відродження України з руїн. Тому що духовне відновлення неможливе без матеріального, це взаємопов’язаний процес. Якщо б впродовж 20-ліття незалежності було таке відродження, сьогодні ми б не мали сепаратистів і війни на Сході, нас би боялися інші держави.
Тому жителям Тернопільської області хочу побажати мудрості та миру після нашої перемоги!”

Читайте на цю тему:

“Слід приділяти більше уваги ефективності роботи, а не самопіару”, – Віталій Цимбалюк про рік Барни

Рейтинг впливових осіб Тернопільщини. Перший квартал’2016

Жити по-новому: Барна призначив своїм заступником екс-регіонала

У Порошенка незадоволені ходом реформ на Тернопільщині

Барна знайшов чим похвалитися за сто днів

Віталій Цимбалюк оцінив шанси Барни підняти рейтинг області

Відомий аграрій розповів, чи заходять до голови ОДА з конвертами

Нардеп з Тернопільщини – про “темну сторону” Барни

Тернополяни не сподіваються на нового голову ОДА

Президент представив нового голову Тернопільської ОДА

“У найближчі рік-два область буде розвиватися у правильному напрямку”, – Роман Заставний

Дмитро Мельникович: Журналіст.