X

“Нива” бездарно програла в рідних стінах

Чи то через ранній час початку матчу, чи завдяки телевізійній трансляції, але нинішню гру тернопільської команди відвідала рекордно мала кількість глядачів.

Інколи здавалося, що на стадіоні виступає інша місцева команда – ФК “Тернопіль”, яка ще не встигла нажити чисельну армію фанатів.

Ті, хто не потрапили на стадіон у п’ятницю нічого суттєвого не втратили. Команда Ігоря Яворського, якою опікується голова ОДА Валентин Хоптян та газовий олігарх Дмитро Фірташ виглядала невиразно і безсило. Без креативного дуету братів Баранців, один з яких відбуває дискваліфікацію, гра в центрі поля не клеїлася. Від початку матчу випав з гри і був замінений талановитий крайній півзахисник Загинайлов. Два новачки – Гірський та Донець вирізнялися майстерністю і старанням, та чуття команди їм явно бракувало. У жодному з гольових моментів не виручив воротар “Ниви” Базилевич.

Гості – краматорський “Авангард”, навпаки, виглядали зіграними і мобільними. Вони чітко відпрацьовували в обороні, але частіше тиснули атаками господарів поля. Інколи футболісти з Донбасу здавалися на голову вищими від тернополян. Результат – домашня поразка місцевих спортсменів з рахунком 1:2.

Подібна гра розчарувала тренера “Ниви” Ігоря Яворського. Він, спеціально до телетрансляції одягнув костюм, але замість традиційних пробіжок біля краю поля, понуро відсидів два тайми на лаві. Не веселішим виглядав у президент клубу Автанділ Мдінарадзе. Цього разу телевізійна камера не показувала кураторів від ОДА Петра Гоча і Валентина Хоптяна, а також офіціанта і накритий в почесній ложі стіл.

На фото: На початку сезону тріо футбольних босів “Ниви” було веселіше

Дмитро Мельникович: Журналіст.