X

Новоспечений ректор обіцяє зробити медуніверситет територією, вільною від корупції

Тернопільський державний медичний університет нарешті отримав ректора.

За результатами другого туру виборів ним став професор Михайло Корда. За нього проголосувало 595 виборців, що становить 79,33%.

Як декан факультету іноземних студентів та професор з досвідом роботи в США Михайло Корда базовими нормами управління університетом і його функціонування  ставить демократизм, абсолютну прозорість та відкритість прийняття управлінських рішень, недопустимість зловживання владою і авторитаризмом, цілковиту публічність інформації про фінансові доходи і витрати університету.

«ТДМУ – територія вільна від корупції. Викладач оцінюється за його професійними та науковими компетенціями, а студент – за результатами його знань і умінь, – зазначав під час передвиборчої кампанії Михайло Корда. – Найвищою цінністю для мене є викладачі, співробітники і студенти університету, кожний з яких є єдиною і неповторною в своїй індивідуальності особистістю, а передові технології, сучасне обладнання, модернізовані корпуси, аудиторії і лабораторії є базою для комфортних умов роботи колективу і реалізації мети навчального процесу».

У баченні нового ректора,  ТДМУ повинен стати незалежним від політичної кон’юктури, не підтримувати жодні партійні структури, не присвоювати вчених звань почесних професорів політичним діячам. При цьому в університеті не будуть дискримінувати  співробітників і студентів за політичною ознакою і не створюватимуть перешкод для політичної діяльності у позаробочий (позанавчальний) час.

На перший план роботи університету виходить підготовка висококваліфікованих фахівців для системи охорони здоров’я України і зарубіжжя шляхом надання освітніх послуг належної якості.

«Спільно з колективом ми повинні створити студентам умов для саморозвитку, самореалізації і духовного пошуку. Адже це є запорукою формування високоосвічених, вільних, демократичних і національно свідомих професіоналів».

У майбутньому Михайло Корда бачить ТДМУ як вищий навчальний медичний заклад, що підтримує лідерство в медичній освіті та науці, динамічно розвивається і прагне стати престижним та потужним навчальним науково-дослідним центром підготовки високоосвічених фахівців, конкурентоспроможних на вітчизняному і міжнародному ринку праці, визнаних міжнародними професійними та науковими спільнотами, впевнених у затребуваності своїх професійних знань з боку сучасного суспільства.

Джерело: Тернополяни
Дмитро Мельникович: Журналіст.