Ціни на м’ясо на тернопільських ринках частково знизилися. Це пов’язано з приходом тепла, – пояснюють продавці. Влітку жителі краю надають перевагу свіжим овочам, відтак м’яса купують менше.
За якістю м’яса на тернопільських ринках слідкує лабораторія ветеринарно-санітарної експертизи. Експерти розповідають: були факти продажу зіпсованого м’яса. «Експертизу ми проводимо регулярно, щоб вберегти покупців від продажу неякісної продукції. Щодо м’яса, то були випадки, коли намагалися збути продукцію не першої свіжості. Радимо покупцям, перш ніж купувати, запитати про наявність документів, які підтверджують якість продукції», – відзначає завідувач лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи Євген Сенчак.
Дієтологи радять: влітку надавати перевагу овочам або рибі.