Вартість основного продуктового набору цього року зросла на третину, – такі результати соціологічних досліджень. Відтак головний атрибут святкового столу – салат Олів’є, теж подорожчав, як мінімум, на двадцять відсотків.
«На салат Олів’є потрібне м’ясо або ковбаса. М’ясо цього року зросло в ціні десь на п’ятнадцять або двадцять п’ять відсотків. Овочі теж подорожчали. Картопля, морква, цибуля цього року теж дорожча на кілька гривень тому я думаю десь за такий салат на свята доведеться викласти не менше ста гривень. Хоча цей салат, порівняно з іншими є ще економним варіантом», – розповідає продавець Ольга Маньковська.
Дієтологи радять, щоб зекономити і не нашкодити своєму організму, потрібно відмовитися від алкоголю і надавати перевагу нежирній овочевій їжі.