X

“Народний контроль” має план проведення реформ на Тернопільщині

8 грудня обласна рада VI скликання збереться на перше засідання, серед обраних депутатів – п’ятеро представників політичної партії «Громадський рух «Народний контроль». Про підготовку до роботи в обласній раді, основні завдання діяльності обласних депутатів розповів тернопільським ЗМІ лідер майбутньої фракції «Народного контролю» Володимир Болєщук.

– Володимире Михайловичу, Ви – один із лідерів «Народного контролю» на Тернопільщині, як оцінюєте результат, який партія отримала на місцевих виборах, в котрих вперше брала участь?
– «Народний контроль» – молода команда громадських активістів, волонтерів, учасників АТО, журналістів. Це громадська ініціатива, яка як політична сила сформувалася практично напередодні виборів. Тож результатом місцевих виборів задоволені. Депутатами став 61 представник «Народного контролю». За представництвом в обласній раді – маємо найкращий в Україні результат серед однопартійців з інших областей. Членів «Народного контролю» обрано головами сільських і селищних рад, а Василя Білика – головою Бережанської районної ради. Цінуємо, що виборці голосували за право контролювати владу особистостями, які гідно зарекомендували себе у громадській діяльності. Серед наших депутатів – троє учасників АТО (Орест Винницький, Василь Зарівний, Володимир Болєщук). Люди повірили нам, повірили в ідею народного контролю за владою, тож з початком діяльності місцевих рад на наших депутатах лежить величезна відповідальність і завдання виправдати цю довіру.

– Врешті, 8 грудня відбудеться перше засідання сесії обласної ради. Сьогодні у засобах масової інформації жваво прогнозується формування партійних коаліцій, висуваються кандидати голів та заступників…
– На жаль, ці місцеві вибори не стали добрим винятком, і, як і багато попередніх, були змаганням політичних брендів, а не представленням програм розвитку області. Але з початком діяльності нової ради громади повинні отримати відповідь на питання: яким шляхом їм розвиватися наступні кілька років, повинні отримати чіткий план дій від різних політичних сил, і саме він має стати в основі виборів керівних органів обласної ради. «Народний контроль» і я особисто маємо таку програму дій, тож вимагатимемо і від представників інших фракцій у раді, як малих, так і численних, не лише декларування політичних принципів, а й конкретних шляхів їхньої реалізації. Вважаю, що нова обласна рада повинна виробити своєрідну дорожню карту реформ. Це має чіткий документ з розписаними термінами виконання, а не набір слів з порожніми обіцянками.

Дякуємо за розмову! Удачі вам і представникам «Народного контролю» в місцевих радах у реалізації ваших гарних планів.

Дмитро Мельникович: Журналіст.