X

На вулиці Живова, навпроти ринку, приберуть “хаотичні” парковки?

Впорядкувати дорожній рух беруться на вулиці Живова. Велика кількість автомобілів, які водії паркують на дорозі біля тротуару створюють незручності для руху громадського та приватного транспорту цією вулицею. Тому у міській раді вирішили заборонити там хаотичні зупинки і стоянки. Відповідне рішення прийняли на черговому засіданні виконавчого комітету.

– На Живова дуже багато проходить маршрутів громадського транспорту, також люди, які приїжджають на ринок вздовж дороги залишають свої машини та буси, – каже Владислав Стемковський заступник міського голови. – Відбувається хаотичне паркування автомобілів, і часто для проїзду залишається тільки одна полоса. Все це створює транспортний хаос, аварійні ситуації і сповільнює трафік. В базарні дні, щоб проїхати ділянку в 500 метрів можна витратити 10-15 хвилин. Тому з Живова хочемо забрати місця для паркування автомобілів, щоб покращити рух. Ми впорядкували вулицю Шептицького, там є багато місця для паркування, є стоянка. Не обов’язково ставити автомобіль там, де ти здійснюєш покупки, можна пройтися трохи пішки, але люди ліняться ходити, і під’їжджають під саме місце здійснення торгівлі.

За словами Миколи Лесіва, начальника управління житлово-комунального господарства, на Живова облаштують дві смуги для руху автомобілів в одну сторону, і дві – в іншу. Також буде нова схема стоянок легкового транспорту. Там встановлять  знаки «Зупинка заборонена» і оновлять розмітку. Управління ЖКГ фінансує ці роботи, а контролюватимуть зміну  організації дорожнього руху працівники міської Державтоінспекції.

Ольга Трач

Дмитро Мельникович: Журналіст.