X

На Тернопільщині згоріло добра на 60 мільйонів

Минулого року на Тернопільщині сталося п’ять надзвичайних ситуацій, 1699 пожеж, унаслідок яких завдано матеріальних збитків майже на шістдесят мільйонів гривень, про це повідомили на прес-конференції в управлінні державної служби України з надзвичайних ситуацій України в області.

Минулоріч рятувальники виїжджали гасити пожежі до тридцяти разів на добу. У результаті гасіння було врятовано сто п’ятдесят чотири жителі краю, з них – двадцять одна дитина. Особливих зусиль вимагала ліквідація пожеж на торфовищах.

«Через посуху та високі температури повітря минулого літа було дуже багато пожеж на торфовищах. Ці пожежі траплялися у таких районах, де ми раніше навіть не сподівалися – у Лановецькому, Бережанському, Кременецькому районах. Всього у минулому році було здійснено майже десять тисяч виїздів. У ході гасіння пожеж врятовано 154 людини, 839 будівель, 64 одиниці техніки, врятовано 903 га лісових насаджень та майже дві тисячі га сільськогосподарських посівів» , – розповідає начальник управління державної служби з надзвичайних ситуацій України в області Віктор Маслей.

Упродовж минулого року в області рятувальники виявили і знешкодили більше тисячі вибухонебезпечних предметів з воєнних часів. Кінологічна група п’ять разів брала участь у пошуково-рятувальних операціях.

У дві тисячі п’ятнадцятому році в області створили три місцеві пожежні команди: дві у Борщівському і одну в Зборівському районах. Наразі є потреба у двадцяти трьох населених пунктах краю у створенні таких команд.

Дмитро Мельникович: Журналіст.