X

На Тернопільщині виявили 235 фактів торгівлі наркотиками

Від початку року тернопільські міліціонери викрили 235 фактів незаконного обігу наркотиків. Левова частка зареєстрованих наркозлочинів стосується реалізації марихуани та макової соломки.

Про це на брифінгу з журналістами розповів заступник начальника обласного управління внутрішніх справ Тернопільщини Валерій Загородній.

Як повідомили у прес-службі УМВС України у Тернопільській області, оперативники вилучили з підпільного обігу понад 23 кілограми наркотичних засобів та прекурсорів. Найбільше – макової соломки, понад 12 кілограмів прекурсорів, майже 3 кілограми марихуани, понад 400 грамів опію та 63 грами амфетаміну.

Зі слів полковника Загороднього, вік як наркозалежних так і реалізаторів «помолодів» –  побільшало осіб 20-30 років. Головний чинник – заробіток легких грошей.

Найнебезпечнішою наркозлочинність стає, коли набуває ознак організованості, каже оперативник. Одну з таких ОЗГ правоохоронці викрили у Монастириському районі. Географія діянь зграї поширювалася й на інші райони. Зловмисники доправляли марихуану з сусідньої Івано-Франківської області і займалися її роздрібною торгівлею. Від незаконного збуту наркотичних засобів злочинці отримали грошові кошти у сумі понад 20 тисяч гривень.

Інша організована група з Чортківщини, троє уродженців Дніпропетровщини, скуповувала на Тернопіллі й переправляла на Схід держави опійний мак.

Міліціонер зазначив, що регіон наразі оминають «важкі» наркотики, на кшталт героїну, але кількість споживачів наркотиків росте. З початку року медичні заклади офіційно поставили на облік понад півсотні нових споживачів. Реальна цифра набагато більша.

Дмитро Мельникович: Журналіст.