X

На Тернопільщині лютують віруси

На Тернопільщині побільшало хворих на ГРВІ. В обласній санепідслужбі кажуть: це пов’язано із різкими перепадами температур. Жителям краю радять не ігнорувати симптоми захворювання, а відразу звертатися до лікарів.

В обласному центрі ситуація із захворюваністю не критична, – кажуть лікарі. Однак кількість хворих більшає. За останню добу до лікувальних закладів міста звернулося майже сто людей, третина з яких – діти.

«Показник захворюваності на ГРВІ нині у Тернополі не надто високий, він складає 16,23 на десять тисяч населення. За минулу добу захворіло більше вісімдесяти осіб, з них третя частина – це діти віком до чотирнадцяти років. Люди звертаються до лікарів з такими симптомами: біль у горлі, нежить, кашель, підвищення температури тіла. Це симптоми гострих респіраторних вірусних інфекцій. Причин для виникнення ГРВІ може бути багато: перепади температур, протяг, холодна вода і навіть спека. Але поки що кількість хворих хвилювання не викликає, оскільки минулого року були ще вищі показники. Для цієї пори це відносно нормальна кількість хворих. Однак, якщо з’являються симптоми захворювання, варто звертатися до лікарів», – каже лікар-епідеміолог Богдана Козяр.

Щоб не захворіти, радять дотримуватися гігієнічних норм і правильно харчуватися.

Дмитро Мельникович: Журналіст.