X

На Театральному майдані Тернополя надавали медичну допомогу. ФОТО

Студенти медичного університету на Театральному майдані Тернополя вчили всіх охочих надавати медичну допомогу. До акції долучилися також лікарі Центру здоров’я. Вони консультували тернополян щодо поширених захворювань, а також міряли артеріальний тиск.

«Квітка добра і милосердя», – така назва акції, яку організували представники Червоного Хреста. Як повідомила голова цієї  організації Тетяна Лех, під час акції «Квітка добра і милосердя», яку проводять вже вшосте, збирали гроші на лікування самотніх краян літнього віку, онкохворих дітей і учасників бойових дій. «Загалом до нашої акції приєдналися студенти медичного університету та інших навчальних закладів нашого міста, лікарі Центру здоров’я – близько півсотні осіб. Серед завдань – провести консультації, навчити жителів міста надавати першу медичну допомогу, також – збір коштів для онкохворих людей: одиноких людей старшого віку і дітей».

На Тернопільщині потребуючих дороговартісного лікування –  чимало, – кажуть представники Червоного Хреста. Охочі допомогти можуть звертатися до цієї організації.

Софія Романська

Дмитро Мельникович: Журналіст.